Vesti

Potvrđen dolazak nemačkog ministra na Kosovo

Savezni ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele dolazi u petak na Kosovo, potvrđeno je iz Nemačke ambasade u Prištini.

U okviru poseta zemalja zapadnog Balkana, Vestervele će doputovati i na Kosovo. Kako je KIM radiju saopšteno iz nemačkog diplomatskog predstavništva u Prištini, ministar spoljnih poslova te zemlje će razgovarati sa predstavnicima kosovskih institucija, a obratiće se i poslanicima u kosovskom parlamentu. Predviđena je i poseta manastiru Gračanica i novoformiranoj opštini. Nakon Gračanice, Vestervele odlazi u glavni štab KFOR-a, a potom i u Prizren, gde će posetiti vojnike nemačkog kontigenta. Pre Kosova, savezni ministar inostranih poslova Nemačke imaće niz bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. Kako je saopštila nemačka amabasada, glavne teme razgovora odnosiće se na političku situaciju u regionu i evropsku perspektivu zamalja zapadnog Balakana.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018