Vesti

Masovna grobnica kod Obilića?

EULEKS priprema istragu o mogućoj masovnoj grobnici kod Obilića, saznaje KIM radio.

Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević, potvrdila je KIM radiju da su pripreme za utvrÄ‘ivanje lokacije u toku. „EULEKS-ov tim, u okviru Odeljenja za sudsku medicinu (bivÅ¡a Kancelarija za nestala lica i sudsku medicinu) je trenutno u pripremnoj fazi za početak sprovoÄ‘enja procene mesta“, izjavila je Gudeljević. Ona, meÄ‘utim nije precizirala kada će početi iskopavanje tla kod Obilića. Članovi komisije za nestala lica iz PriÅ¡tine i Beograda, Arsem Grdželiju i Gvozden Gagić potvrdili su ranije KIM radiju da će uskoro početi pretraga za ostacima srpskih žrtava na lokalitetima u Belaćevcu kod Obilića i jezeru Livoč.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018