Vesti

U Zvečanu počinje manifestacija “Sokolica”

Četrnaesta MeÄ‘unarodna kulturno–umetnička manifestacija ’Sokolica 2010. ’ biće otvorena sutra u 20 časova u Domu kulture u Zvečanu.

Predsednik organizacionog odbora i direktor ove kulturne manifestacije, Nenad Jero Radenković, sa sigurnošću kaže da nema mesta sumnji i da ovaj kulturni dogaÄ‘aj zavreÄ‘uje pažnju. ’U prilici smo ponovo da dočekamo i ugostimo odreÄ‘eni broj eminentnih slikara i pesnika, ali i da potvrdimo da je ovo jedan od najboljih i najkavilitetnijih kulturnih sadržaja u Srbiji u ovo doba godine’, kazao je Radenković. “Za svaki, od narednih Å¡est dana, spremili smo odgovarajući program i koristim priliku da pozovem graÄ‘anstvo da pristustvuje manifestaciji za koju se nismo Å¡tedeli’, dodao je RadenkovićNajprestižnije priznanje - Pesničko uspenije pripašće ove godine kosovsko–metohijskom pesniku, Dragomiru Kostiću, dok će pesničku Povelju dobiti Veroslava Jovanović, pesnikinja iz Trstenika. ’Sokolica 2010. ’ biće otvorena do nedelje, 29. avgusta. Za realizaciju manifestacije predviÄ‘eno je oko 800.000 dinara.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018