Vesti

O. Ivanović: Do konačnog rešenja razgovorom o statusu

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović, kaže da se pitanje statusa Kosova ne može rešiti ukoliko se o njemu ne razgovara.

Komentarišući sinoćnu sednicu Saveta Bezbednosti Ivanović je za KIM radio kazao da su predstavnici tri strane, srpske, albanske i međunarodne iznele već poznate stavove o Kosovu i Metohiji. „Na sednici SB su se čula tri različita mišljenja. U suštini preovlađuju mišljenja da do dijaloga mora doći i da je dijalog jedini način da se reše nagomilani problemi. Hoće li se istovremeno govoriti o statusu i da li će on uopšte biti tema, to ne znam, ali čini mi se da konačno rešenje ne može naći ukoliko ako se ne dotaknemo i te teme, odnosno ako ne nađemo rešenje koje je prihvatljivo za obe strane“, kazao je Ivanović. Prema Ivanovićevim rečima ovakav tok sednice je bio očekivan ali je „dobra činjenica da je Rusija predsedavala sednicom SB i da je tema dobila na značaju u smislu kakav je Srbija očekivala“.  

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017