Vesti

Gračanica: Otvoren dečiji park „Mali Voždovac“

U dvorištu Doma kulture u Gračanici otvoren je dečiji park „Mali Voždovac“. Donaciju za otvranje ovog parka Dom kulture je dobio od opštine Voždovac.

Direktor Doma kulture u Gračanici Branimir Stojanović, rekao je za KIM radio da je dečiji park počeo sa radom pre petnestak dana i predviđen je za decu uzrasta do 6 godina. „Opština Voždovac nam je dodelila jedan veliki tobogan i tri kućice za decu, kao i 20 klupica za park. Klupice još uvek nismo postavili, to ćemo kasnije da uradimo, ali uredili smo i ogradili prostor koji predviđen za park“, rekao je Stojanović. On je dodao da Dom kulture Gračanica neće stati sa uređivanjem parka, kao i da je u okviru ovog dečjeg igrališta otvoren mali letnji bioskop. „Svako veče na platnu pustamo crtane filmove i neke kulturne emisije koje su adekvatne za decu uzrasta do 6 godina, pokušavamo da napravimo sadržaj koji će biti interesantan i za roditelje i za decu“, istakao je Stojanović. Prema njegovim rečima, Dom kulture Gračanica će uskoro ugostiti glumce pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. To će se verovatno dogoditi polovinom septembra.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017