Vesti

Štrpce dobija novu pijacu

Opština Štrpce uz pomoć donacije USAID EMI uskoro će dobiti novu pijacu.

Savetnik gradonačelnika opštine Štrpce koja radi po sistemu Vlade Kosova, Dalibor Jevtić, izjavio je za KIM radio da će na novoj pijaci biti postavljeno ukupno 60 tezgi. “Projekat je vredan 80.000 evra. Realizacija projekta počeće u narednih dva do tri dana, a kraj radova očekuje se u prvoj nedelji septembra meseca, ’ kazao je Jevtić. Jevtić dodaje da će USAID EMI pored pijace obezbediti sredstva i za još nekoliko drugih projekata. EMI je ogranak USAID-a koji pomaže opštinama u procesu decentralizacije.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017