Vesti

Sabitu Geciju produžen pritvor

Sabitu Geciju, osumnjičenom da je u periodu 1998. -1999. godine počinio ratni zločin, produžen pritvor za još mesec dana.

Saslušanje u vezi sa produžetkom pritvora održano je u Okružnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević KIM radiju je kazala da je sudija doneo odluku o produženju pritvora. Ona je podsetila da je Geci uhapšen 6. maja ove godine od strane EULEKS-ovog izvršnog policijskog odeljenja. Precizirala je da se slučaj odnosi na tekuću EULEKS-ovu istragu u vezi sa mogućim maltretiranjem osoba držanih u objektima OVK na severu Albanije, za vreme konflikta u periodu 1998. - 1999. godine. “Do sada nije uspostavljenja nikakva veza sa navodima o takozvanoj trgovini organima u žutoj kući’, rekla je Gudeljevićeva dodavši da su u vezi sa istim slučajem identifikovane još dve osumnjičene osobe. “Drugi osumnjičeni u istom predmetu je takođe zadržan u pritvoru, dok je treći osumnjičeni na slobodi i za njim se još uvek traga. ’ Iz EULEKS-a je saopšteno da se očekuje da tužilac iz kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova u bliskoj budućnosti podnese optužnicu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017