Vesti

Roditelji obavezni da na vreme upišu decu u školu

Protiv roditelja koji svoju decu ne budu upisali na vreme u školu, biće pokrenut postupak. Sva deca rođena od 1. marta 2003. do 1. marta 2004. godine, po zakonu moraju da krenu u prvi razred.

Načelnik školske uprave za Kosovo i Metohiju Predrag Stojčetović rekao je za KIM radio da su svi roditelji u obavezi da svoju decu na vreme upišu u školu. Ukoliko to ne bude tako, prema njegovim rečima, protiv njih će biti pokrenut postupak. „Nećemo dozvoliti da dođe do toga da deca ne budu upisana na vreme u školu. Pokrenućemo postupak protiv svih roditelja koji nemaju zdravsteveno opravdanje, a nisu upisali dete u školu, jer je nama cilj da sva deca krenu u prvi razred“, rekao je Stojčetović. On je dodao da će 1. septebmra ove godine u prvi razred biti upisana sva deca, ali će se ubuduće, prema takvoj deci drugačije postupati.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017