Vesti

Napadnut sajt Republičke radio-difuzne agencije

Sajt Republičke radio-difuzne agencije (RRA) napadnut je danas u ranim jutarnjim satima i pristup sadržajima sajta manjim delom je onemogućen.

Kako se navodi u saopÅ¡tenju Republičke radio-difuzne agencije (RRA), na adresi http://www. rra. org. rs/index. php?id=9&task=kontakt je fotografija zastave Albanije uz natpise na albanskom i engleskom jeziku. Pristup glavnoj stranici i ostalim sadržajima dostupnim sa glavnog menija, osim rubrike ’kontakt“, nije poremećen. Klik na link ’kontakt’ vodi na stranu gde je ostavljen niz poruka: ’Kosovo je albansko’, ’Nezavisnost je legalna’, ’Rat neće prestati sve dok ne prihvatite da je Kosovo demokratska i suverena država [Republika Kosovo]’ i ’Živela Albanija, živelo Kosovo, živela OVK’. U saopÅ¡tenju, koje prenosi Tanjug, navodi se da će sajt biti popravljen tokom dana.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018