Vesti

Erhard Biler novi komandant KFOR-a

Nemački general Erhard Biler (Erhard Bühler) će u septembru preuzeti komandu nad snagama KFOR-a na Kosovu, potvrđeno je KIM radiju u glavnoj bazi KFOR-a u Prištini.

General-major Erhard Biler će na toj funkciji zameniti svog sunarodnika, general-potpukovnika Markusa Bentlera. Novi šef međunarodnih vojnih snaga je od maja do novembra 2004. godine boravio na Kosovu kao komandant nemačkog kontingenta u Prizrenu i zamenik komandanta Multinacionalne brigade ’Jugozapad’. U sastavu KFOR-a je trenutno 10.000 vojnika iz 30 država, a nemački kontingent broji oko 1. 500 pripadnika.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017