Vesti

Kosovske vlasti traže zemenu Rezolucije 1244

Kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni zatražio je od generalnog sekretara UN-a Ban Ki Muna ’zamenu’ Rezolucije 1244 UN o Kosovu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova.

’Na ovom sastanku ministar Hiseni zatražio je zamenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti. U ovom kontekstu, ministar je kazao da zahtev za zamenom Rezolucije nije uperen protiv UNMIK-a, koji je obavio dobru misiju na Kosovu, već se zahtev zasniva na korenitoj promeni okolnosti nakon proglašenja nezavisnosti Kosova i mišljenja Medjunarodnog suda pravde’, navodi se saopštenju. Hiseni se juče u Njujorku rekao da je nakon mišljenja Medjunarodnog suda pravde osnovni cilj Kosova učlanjenje u Ujedinjene Nacije. ’Hiseni je Ban Ki Munu jasno stavio do znanja finalni cilj Republike Kosovo - da postane član Ujedinjenih nacija’, ističe se u saopštenju.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017