Vesti

Hiseni danas sa Ban Ki Munom

Kosovski ministar inostranih poslova Skender Hiseni prisustvovaće sednici Saveta bezbednosti UN, izjavila je njegova zamenica Vljora Čitaku.

Prištinski dnevnik Epoka e Re najavljuje da će se kosovski ministar inostranih poslova Skender Hiseni danas razgovarati sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom. Prema pisanju prištinske štampe, sednica je zakazana na zahtev Rusije, pošto je Međunarodni sud pravde ocenio da proglašenje nezavisnosti Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava. Ovo će biti prva sednica Saveta bezbednosti, posle objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde da jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017