Vesti

KPS: Hapšenja zbog pucnjave na svadbama

Kosovska policija (KPS) uhapsila je tokom vikenda osmoro ljudi zbog pucnjave na svadbama u Prištini, Prizrenu i Kosovskoj Mitrovici, saopštila je policija.

Policajci su na tim svadbama zaplenili i po četiri automatske puške AK 47 i pištolja. U Kosovskoj Mitrovici je juče ranjeno dvogodišnje dete koje je u nogu pogodio metak ispaljen na jednoj svadbi. Portparol KPS-a u Kosovskoj Mitrovici, Nusret Mehmeti, izjavio je KIM radiju da je samo na severu Kosova tokom protekle nedelje šest lica uhapšeno zbog pucnjave iz vatrenog oružja. “Nakon saslušanja a po nalogu javnog tužioca oni su oslobođeni ali je protiv njih pokrenut krivični postupak’, rekao je Mehmeti. KIM radio saznaje da su svi privedeni albanske nacionalnosti. Policija je navela da će radi sprečavanja pucanjave na svadbama zaustavljati i svadbene kolone i pretresati osumnjičene.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017