Vesti

Nenad Rašić: Benificije Srbima sa severa u cilju integracije

Ministar za rad i socijalna pitanja u Vladi Kosova, Nenad Rašić, izjavio je da pitanje severa Kosova i Metohije ne može biti rešeno za šest meseci i da ni institucije iz Prištine ne posmatrataju rešavanje problema u tom vremenskom okviru.

Rašić je kazao da će institucije u Prištini i međunarodni faktori pitanje severa Kosova rešavati dugi niz godina ali na miroljubiv način. “Ni Vlada ni međunarodni faktori neće tretirati sever kao problem koji će se brzo rešiti. Naprotiv, biće to izazov koji će se rešavati dugi niz godina na jedan miroljubiv način što je i najbitnije. Svaka tenzija i svaki problem na severu Kosova negativno se odražava na Srbe’, kazao je Rašić Kontakt Plus radiju. On dodaje da institucije u Prištini treba da obezbede benificije za građane na severu Kosova ukoliko žele da ih integrišu u svoje društvo. Rašić se nada da na severu Kosova, osim “eventualnih izolovanih incidenata’ neće biti nasilja.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017