Vesti

Azem Vlasi: Sednica SB pokušaj da se Srbija urazumi

Sednica SB je pokušaj da se Srbija “urazumi” i prihvati mišljenje MSP, kaže kosovski analitičar Azem Vlasi.

“Niko ne zna kako će se stvari sutra odvijati, ali verovatno će to biti pokušaj da se Srbija urazumi, da prestane sa zaoštravanjem i da više ne prkosi članicama EU, kao ni zemljama koje su članice SB’, rekao je Vlasi KIM radiju. Govoreći o ishodu koji bi trebala da ima sednica, Vlasi je rekao da će se verovatno usaglasiti stav kojim će se Srbija privoleti da prihvati mišljenje MSP.  “Srbija mora prihvatiti mišljenje MSP kao činjenicu koja se više ne može ni izbeći, niti zaobići. Sa Kosovom mora da krene da rešava mnoga praktična pitanja. Pitanja od životnog interesa za građane, kako Kosova, tako i Srbije, a naročito za normalizaciju međudržavnih odnosa’, kaže Vlasi. Vlasi napominje da opstruiranjem ocene MSP Srbija otežava svoj put ka EU. “Ako Srbija dalje nastavlja sa opstruiranjem ocene MSP kome se sama preko UN obratila, onda time otežava svoj put ka evropskim integracijama, jer dolazi u sukob sa najvećim brojem članica EU’, kaže Vlasi i dodaje da će i onih 5 članica koje do sada nisu priznale Kosovo, uskoro preispitati svoj stav i priznati nezavisnost Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017