Vesti

SLS i poljski KFOR organizovali obilazak manastira

Predstavnici Samostalne liberalne i poljski kontigent KFOR-a organizovali su za meštane Štrpca posetu Visokim Dečanima i Pećkoj Patrijaršiji.

Opštinski odbor SLS-a i poljski kontigent KFOR-a organizovali su jednodnevni obilazak ovih svetinja za šezdesetak građana Štrpca, među kojima je najviše bilo  dece.  “Sa ciljem da se građanima pruži mogućnost da češće posećuju naše verske insitucije na Kosovu, kao i da se uz to odbornici SLS-a više približe građanima, ovakve obilasci će se organizovati i u budućnosti’, navodi se u saopštenju ove stranke.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017