Vesti

Skender Hiseni: Ponuda pregovora poziv za nemire

Ministar spoljnih poslova Kosova, Skender Hiseni, ocenio je da svaki poziv za pregovore o statusu Kosova predstavlja poziv za nemire i destabilizaciju, prenosi današnja štampa u Prištini.

U intervjuu za Glas Amerike koji prenosi prištinska štampa, Hiseni je rekao da su pozivi Srbije za pregovore o statusu Kosova destruktivni. Dodao je da je Kosovo otvoreno za razgovore sa Srbijom, ali samo na nivou država. ’Svaki poziv za pregovore o statusu Kosova jeste poziv za nemire i nestabilnost, a to je suština predloga rezolucije Srbije koja je predstavljena u Ujedinjenim Nacijama (UN)’, rekao je Hiseni. On je rekao da se ’Priština protivi bilo kakvoj ideji za podelu Kosova, ili ponovnom ispisivanju granica’. Hiseni se nalazi u Njujorku gde se proteklih dana sastajao sa raznim predstavnicima zemalja članica UN. Hiseni će se sutra sastati sa Generalnim Sekretarom UN-a Ban Ki Munom i takođe podneti zahtev za učešće na sastanku Saveta Bezbednosti o Kosovu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017