Vesti

KPS prikuplja informacije o incidentu u Bošnjačkoj mahali

Kosovska policija raspolaže određenim informacijama i fotografijama koje bi mogle da dovedu do počinioca bombaškog napada u Kosovskoj Mitrovici, saznaje Radio KIM.

Zamenik regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić kazao je za Radio KIM da policija ima određeni broj podataka koji bi mogli da pomognu u istrazi. „Istraga je u toku, preduzimaju se  intezivne mere za identifikovanje potencijalnih osumnjičenih lica, sada smo u fazi obrade tzv. operativnih informacija. Još nemamo dokaze, ali raspolažemo određenim fondom informacija, određenim fotografijama koje nam mogu pomoći u istrazi“, rekao je Medić. Prema rečima Medića, KPS policija je obavila razgovor sa žrtvama koje su zadobile lakše telesne povrede, tako da su oni u funkciji svedoka dali izjave o događaju u Bošnjačkoj mahali. Bezbedonosna situacija u gradu, nakon incidenta koji se dogodio u petak, a u kome je jedna osoba izgubila život, je stabilna. Zamenik regionalnog direktora KPS-a je za KIM radio kazao da u Kosovskoj Mitrovici nije bilo više incidenata i da je prisustvo KPS policajaca pojačano. “Situacija u Mitrovici je stabilna i bez incidenata posle teškog incidenta koji se dogodio u petak i koji je kvalifikovan kao teško ubistvo. Nema nikakvih indikatora koji bi doveli do narušavanja javnog reda i mira ili pogoršavanja situacije. Pojačano je patrolianje KPS policije, posebno u Bošnjačkoj mahali“, rekao je Medić. U istrazi povodom eksplozije bombe tokom protesta u Mitrovici su uključena i dvojica javnih tužioca EULEKS-a. Za utorak je tim povodom zakazana hitna sednica Saveta Bezbednosti UN-a u Njujorku.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017