Vesti

Kosovska Mitrovica: Džeković sahranjen. Stanje povređenih stabilno

U prisustvu nekoliko hiljada meštana na groblju u severnom delu grada sahranjen je doktor Mesud Džeković. Povorku od stana u kome je živeo pedijatar do groblja obezbeđivali su pripadnici Kosovske policije.

Njegove kolege zaposlene u Bolnici u severnom delu grada održale su komemorativnu sednicu na kojoj je odata poslednja počast pedijatru Mesudu Džekoviću. U bombaškom napadu u Kosovskoj Mitrovici povređeno je i 11 osoba, od kojih je devet zadžano u bolnici. Direktor bolnice u sverenom delu Kosovske Mitrovice dr Milan Jakovljević je za KIM radio kazao da je zdravstveno stanje povređenih stabilno. “Pacijenti nisu životno ugroženi. Nalaze se na odeljenju ortopedije gde se leče. Svi imaju iste povrede od gelera ali su zahvaćeni različiti delovi tela’. Doktor Jakovljević kaže da će pacijenti za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017