Vesti

ERP poziva medije da ne objavljuju nepotpisana saopštenja

Eparhija raško-prizrenska upozorava javnost, a posebno medijije da u poslednje vreme cirkulišu razna nepotpisana pisma, apeli, izjave iza kojih navodno stoje uopšteno potpisani građani, monasi i udruženja.

“Takvi sadržaji imaju za cilj da stvaraju neistinitu sliku o životu srpskog naroda, sveštenstva i monaštva na Kosovu i Metohiji i zato se objavljuju na anonimnim antickrvenim sajtovima, a dostavljaju sa zaštićenih virtuelnih internet adresa’. Eparhija skreće pažnju medijima da u ovakvim slučajevima ispoštuju novinarski kodeks i Zakon o javnom informisanju po kojima se nepotpisana saopštenja ne objavljuju. “Sadržaj ovih tekstova koji pišu pojedinci, a predstavljaju se kao kolektiv, grubo vređa ugled SPC i posebno Eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske’, navodi se u saopštenju. Eparhija raško prizrenska poziva da u ovakvim i sličnim slučajevima kontaktiraju Informativnu službu Eparhije Raško-Prizrenske kako bi se proverila autentičnost anonimnih tekstova i na taj način izbegli mogući nesporazumi na (info@eparhija-prizren. com).

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017