Vesti

Udruženje Avenija osuđuje bombaški napad u Kosovskoj Mitrovici

Udruženje poslovnih žena „Avenija“ oštro osuđuje bombaški napad na Srbe koji su u petak u severnom delu Kosovoske Mitrovice mirno protestvovali povodom otvaranja Kancelarije za civilne usluge pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova.

„Ovakav gnusan čin u kome je jedno lice poginulo, a jedanaest povređeno je još jedan u nizu u prethodnih 11 godina koji predstavlja ozbiljnu pretnju po život i opstanak srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji“. Avenija navodi da je i dalje ugrožena sloboda ljudi koji žele normalan život na Kosovu i Metohiji. „Sloboda govora, izražavanja i mišljenja se ponovo uskraćuje oružjem. Protiv civila se ponovo ide najgorim sredstvima. Dosta nam je više toga, mi želimo normalan život, u kome nećemo strahovati od bombi ili bilo kog drugog oružja, u kome nećemo biti mete koje će se koristiti zarad nečijih vlastoljubivih pobuda“. Udruženje poslovnih žena Avenija apeluje na sve nadležne institucije da se hitno pronađu i kazne počinioci tog zločina i da se zauzmu za vladavinu prava i rešavanje osnovnih životnih pitanja i problema koja muče srpski narod na Kosovu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017