Vesti

Episkop Teodosije posetio povređene građane u KM

Vikarni episkop lipljanski Teodosije izjavio je saučešće porodici nastradalog lekara Džekovića i posetio povređene građane u kosovsko-mitrovačkoj bolnici.

Episkop Teodosije, u pratnji mitrovičkog protojereja-stavrofora Milije Arsovića i igumana manastira Banjska, jeromonaha Danila, posetio je povređene građane u napadu u severnom delu Kosovske mitrovice, koji se nalaze u Kliničko-boliničkom centru u tom gradu. Nakon toga, episkop Teodosije je posetio porodicu tragično nastradalog lekara pedijatra Mesuda Džekovića i izrazio saučešće u ime Mitropolita Amfilohija, sveštenstva i monaštva eparhije raško-prizrenske. Episkop Teodosije je imao i sastanak sa Ministrom za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goranom Bogdanovićem i načelnikom okruga Radenkom Nedeljkovićem sa kojima je razgovarao o situaciji na ovom delu Kosova i Metohije. On je  preneo najoštrije osude Mitropolita Amfilohija i cele eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske povodom jučerašnjeg terorističkog napada u kome je nastradao dr Džeković i povređeno 11 građana. Episkop Teodosije je izrazio nadu da će nadležne međunarodne vlasti i policija uspeti da pronađu počinioce ovog sramnog nedela i privedu ih licu pravde.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017