Vesti

Kosovska Mitrovica: Sahrana Džekovića u 16 sati

Lekar pedijatar Mesud Džeković koji je juče poginuo u eksploziji bombe u severnom delu Kosovske Mitrovice, biće sahranjen danas u 16 sati, na groblju u tom gradu.

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici jutros je održana komemoracija na kojoj su o Džekoviću govorile kolege i prijatelji, potvrdio je KIM radiju direktor Zdravstvenog centra, dr Milan Jakovljević. Jakovljević je tom prillikom kazao da je Džeković bio dobar covek i lekar koji se retko rađa, koji je bio pun života i entuzijazma. “Doktor Mesud je bio omiljen u svakom društvu i bila je čast imati ga za prijatelja, druga, komšiju i kolegu. Ovo je nedoknadiv gubitak za porodicu, Zdravstveni centar i ceo grad’, rekao je dr Jakovljević. “Doktor Džeković je imao samo pozitivne osobine, o drugima nikada nije govorio ružno,   voleo je sve ljude i oni su voleli njega’, dodao je dr Jakovljević. Prema rečima direktora Zdravstvenog centra, zdravstveno stanje 11 povređenih u eksploziji bombe tokom jučerašnjeg protesta Srba u Kosovskoj Mitrovici stabilno i svi se uspešno oporavljaju. “Zravstveno stanje je solidno i niko nije životno ugrožen. Neko ima lakše, neko malo teže povrede i radi se o gelerima od bombe koja je bačena, a koja je direkno pogodila doktora koji je nastradao. Svi se nalaze na odeljenju ortopedije gde bi trebalo da se rade sitne hirurške operacije’, rekao je Jakovljević.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017