Vesti

Kosovska Mitrovica: Noć protekla mirno

Nakon jučerašnje eksplozije u severnom delu Kosovske Mitrovice, bezbednosna situacija u tom gradu je stabilna, kaže zamenik regionalnog direktora KPS-a, Ergin Medić.

Medić je u izjavi KIM radiju kazao da je noć protekla mirno i da će danas biti pojačano patroliranje i prisustvo kosovske policije kao i specijalnih jedinica EULEKS policije. Prema njegovim rečima, policija još uvek ne raspolaže podacima ko je aktivirao eksplozivnu napravu. „Obavljaju se sve istražne radnje, ostaci bombe su poslati na analizu kako bi se utvrdilo o kakvoj eksplozivnoj napravi je reč“, rekao je Medić. On dodaje da je prisustvo EULEKS policije pojačano i u Bošnjačkoj mahali. U severnom delu Kosovske Mitrovice juče je održan protest oko 1000 Srba zbog najave kosovske vlade da u naselju Bošnjačka mahala otvori kancelariju za izdavnje ličnih dokumenata. Među njih je bačena eksplozivna naprava od čije je posledice preminuo pedijatar Mesud Džeković, a jos 11-toro osoba je povređeno i u najvećem broju slučajeva reč je o povredama ekstremiteta koje su od gelera.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017