Vesti

OEBS osudio napad u Kosovskoj Mitrovici

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu osudila je jučerašnje nasilje u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a naročito upotrebu ekplozivne naprave i vatrenog oružja.

’Misija OEBS na Kosovu duboko žali zbog gubitka života i povreda zadobijenih u jučerašnjem izlivu nasilja’, rekao je šef OEBS-a, ambasador Verner Almhofer. „Izražavam saučešće porodici doktora Mesuda Džekovića koji je bio uvaženi član svoje zajednice i želim brz oporavak svim povređenim osobama’, dodao je Almhofer. Almhofer je pozvao sve relevante agencije za javnu bezbednost da ispitaju slučaj i izvedu počinioce pred lice pravde. “Najoštrije osuđujem nasilje koje ne čini dobro nikome na Kosovu i ugrožava javnu bezbednost“, rekao je šef OEBS-a na Kosovu, ambasador Verner Almhofer. U Kosovskoj Mitrovici, u naselju Bošnjačka mahala juče nešto pre 10 sati dogodila se eksplozija dok je više stotina Srba protestovalo zbog najavljenog otvaranja Kancelarije za civilne usluge pri Ministarstvu za lokalnu samoupravu privremene vlade Kosmeta. Od posledice eksplozije povredama je podlegao lekar Mesud Džeković, a 11 osoba je povređeno.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017