Vesti

Kamenovano vozilo novinara Neđeljka Zejaka

Neposredno nakon današnjeg protesta, nepoznati počinioci, kamenovali su vozilo novinara Neđeljka Zejaka, u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Nakon protesta, koji je bio organozovan u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog najave Vlade Kosova da će u naselju Bošnjačka mahala da otvori kancelariju za izdavanje ličnih dokumenata, kamenovano je vozilo novinara Neđeljka Zejaka dopisnika lista „Blic“. Napad se dogodio oko 14 časova, u južnom delu grada, u blizini pravoslavnog groblja. Zejak je u izjavi za Kontakt plus radio rekao da je srećom prošao bez ozbiljnijih povreda. „Tri dečaka su bacila nekoliko kamena na moj auto, na moju sreću pogodili su me samo sa strane, na autu su ostali tragovi od kamenja, tako da praktično ostaje samo pitanje do kada ćemo i kako moći da radimo“, rekao je Zejak. On je dodao da je slučaj prijavio patroli KPS policije, međutim, kako je rekao, nije naišao na razumevanje. Iz policije je rečeno da ovaj slučaj nisu registrovali, ali i da novinar, koji je bio meta napada, može da podnese prijavu protiv patrole koja nije obavila zadatak.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017