Vesti

Novi protest i ispraćaj poginulog Džekovića do kuće

Nekoliko hiljada Srba poručilo je sa protestnog mitinga na Trgu Šumadija u severnom delu Kosovske Mitrovice da na severu nikakve kosovske institucije neće zaživeti, javlja Kontakt Plus radio.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, izjavio je da je EULEKS danas pokazao da nije statusno neutralan. “Nikakve kosovske institucije u ovom delu pokrajine neće zaživeti. Nisu nas pokolebali za našu dalju i odlučnu borbu’, kazao je Nedeljković. Neposredno pre mitinga nekoliko hiljada građana Kosovske Mitrovice ispratilo je stradalog pedijatra Mesuda Džekovića. Kolonu su predvodili lekari, medicinski tehničari i drugo osoblje zaposleno u Zdravstvenom centru. Jedan od povređenih Zoran Rakić, izjavio je da Srbi nisu nikoga bilo čime izazvali i da se radilo o mirnom protestu. ’Mirno smo stajali. U jednom trenutku smo samo začuli i osetili eksploziju. Bio sam sa suprugom i u tom trenutku osetio sam bol u ruci’, rekao je Rakić. Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević, izjavila je da EULEKS najsnažnije osuđuje sve nasilne činove uključujući i ovaj danas. “EULEKS poziva sve strane da ostanu mirne i izbegavaju bilo kakve akcije koje bi mogle dovesti do pogoršanja situacije’, kazala je Gudeljević.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017