Vesti

Milan Ivanović: Na demokratski protest odgovoreno bombama

Današnji incident u Kosovskoj Mitrovici u kome je jedno lice poginulo, a 12 povređeno je još jedan teroristički akt nad Srbima koji traže svoja prava, ocenio je u izjavi za KIM radio predstavnik SNV severnog Kosova dr Milan Ivanović.

“To je još jedan teroristički akt nad Srbima koji mirno traže svoja prava i suprostavljaju se implementaciji Ahtisarijevog plana preko Pitera Fejta. Srbi su masovno, mirno i demokratski pokazali da ne žele ovde nikakvu državu, pa ni kancelariju za izdavanje dokumenata te države, na to su Albanci odgovorili bombama, tako da imamo 12 povređenih i jedan smrtni slučaj“, kazao je Ivanović. Komentarišući bilans žrtava, Ivanović koji je i kolega preminulog dr Mesuda Džekovića kazao je da je dr Džeković bio omiljen među kolegama. „Bio je to dobar doktor, omiljeni doktor, pedijatar... On je smrtno stradao, a još desetak ljudi je hospitalizovano u našoj bolnici“, kazao je Ivanović. Ivanović je zatražio reakciju nadležnih organa, Beograda i EULEKS-a. „Nadamo se da će neko ovoga puta reagovati, da će Beograd reagovati jače i žustrije, a ne ovako mlako, anemično, da će reagovati „mentori albanske nezavisnosti“ iz EULKS-a koji ovde implementiraju nezavisnu državu umesto da pokušaju da zavedu vladavinu prava“, kazao je Ivanović.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017