Vesti

Preminuli dr Mesud Džehović bio teško povređen

Za život pedijatra Mesuda Džehovića koji je podlegao povredama zadobijenim u eksploziji bombe na protestu u Kosovskoj Mitrovici lekari se borili dva i po sata, kazao je u izjavi za KIM radio direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević.

Prema rečima doktora Jakovljevića preminuli Džehović je od eksplozije zadobio povredu grudnog koša i svih vitalnih organa. “Povređeni su svi vitalni organi koji se nalaze u grudnom košu, srce, jednjak, pluća,   medijastinum, tako da je faktički bilo nemoguće da se spasi njegov život. Naša ekipa hirurga i anesteziologa je pokušavala preko dva i po sata da učini nešto, međutim na žalost to nije bilo moguće tako da je on podlegao povredama’, kazao je dr Jakovljević. Dr Jakovljević kaže da se na odeljenju ortopedije u mitrovičkoj bolnici trenutno nalazi deset pacijenata. “Na ortopediji je smešteno dest pacijenata, šest žena i četiri muškarca. Na prijemnom odeljenju javile su se još dve osobe, od kojih je jedna trebala biti hospitalizovana, ali nije želela zadržavanje u bolnici, a druga je nakon intervencije puštena na kućno lečenje’, kazao je Jakovljević.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017