Vesti

Bajram Redžepi: Eksplozija u KM izolirani incident

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Bajram Redžepi, je eksploziju u Kosovskoj Mitrovici, u kojem je jedna osoba izgubila život, a 11-toro povređeno, okarakterisao izoliranim incidentom.

Redžepi je KIM radiju kazao da incident neće uticati na pogoršanje bezbednosne situacije na Kosovu. “To je izolirani incident i neće biti direktna implikacija u sigurnosnom smislu, ali policija i organi reda moraju da smire situaciju’, kazao je Redžepi. On dodaje da su za incident odgovorne interesne grupe sa severa Pokrajine koje “ne žele se da se u tom delu sprovede ustav i zakoni Republike Kosovo’. U severnoj Kosovskoj Mitrovici jutros je održan protest oko 1000 Srba zbog najave kosovske vlade da u naselju Bošnjačka mahala otvori kancelariju za izdavnje ličnih dokumenata. Lekar Musad Džeković je poginuo, a 11 osoba je povređeno u eksploziji koja se prilokom protesta dogodila na raskrsnici ulica Oslobođenja i Luja Braja. Od preostalih 11 povređenih, pet su muškarci, a šest žene i u najvećem broju slučajeva reč je o povredama ekstremiteta koje su od gelera.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017