Vesti

Kosovsko-mitrovački okrug najoštrije osudio napad na Srbe

Kosovsko-mitrovački okrug je, na današnjoj sednici, najoštrije osudio napad na Srbe u kome je jedno lice izgubilo život, a jedanaestoro ljudi je povređeno.

U saopštenju, dostavljenom KIM radiju navodi se da Kosovsko-mitrovački okrug najoštrije osuđuje napad na građane koji su u Kosovskoj Mitrovici mirno protestvovali protiv najave Vlade Kosova da u naselju Bošnjačka mahala otvori kancelariju za izdavanje ličnih dokumenata. „Osuđujemo postupak specijalne jedinice EULEKS policije, koja se direktno stavila na stranu institucija, tzv. Vlade Kosova i međunarodne civilne kancelarije Pitera Fejta“, navodi se u saopštenju. „Zbog pogoršanog stanja bezbednosti zahtevamo od nadležnih organa Republike Srbije svu pomoć i podršku u cilju zaštite Srba i ostalih nealbanaca i da preispitaju dalju saradnju sa misijom EULEKSA na prostoru Kosova i Metohije’, ističe se u saopštenju Kosovsko-mitrovačkog okruga. Iz Kosovsko-mitrovačkog okruga poručeno je svim građanima da ostanu mirni i da ne nasedaju na eventualne provokacije.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017