Vesti

Kosovska Mitrovica: Poginuo Mesud Džeković

U eksploziji koja se dogodila na protestu Srba u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, jedna osoba poginula, dok je 11 povređeno.

Od posledica eksplozije preminuo je pedijatar ZC u Kosovskoj Mitrovici, Musad Džeković, potvrdio je KIM radiju dr Milan Jakovljević.  „Imao je teže povrede grudnog koša, i nakon uzaludnog truda lekara i reanimcije Džeković je podlegao povredama“, kazao je dr Jakovljević. Zamenik regionalnog direktora kosovske policije za region Mitrovice, Ergin Medić, kazao je za KIM radio da je trenutna situacija stabilna i pod kontrolom, uz pojačano prisustvo KPS i EULEKS policije. „Za sada nemamo bližih podataka o osumljičenim licima. Specijalne ekipe policije su na terenu, a ekipa za uzimanje uzoraka bombi i eksplozivnih sredstava ispituje sve relevantne dokaze“, kazao je Medić. Eksplozija se dogodila u trenutku dok je više stotina Srba protestovalo zbog najavljenog otvaranja ’Kancelarije za civilne usluge pri Ministarstvu za lokalnu samoupravu Vlade Kosova’.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017