Vesti

Sadri Ferati osuđuje protest u Mitrovici

Povodom događaja koji se danas dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice, ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova Sadri Ferati, KIM radiju je kazao da protest nije ni trebao da bude organizovan, jer nas, kako je rekao „ovakvi događaji vraćaju deset godina unazad“.

„Mislim da nije ni trebao da se organizuje taj protest, jer cilj otvaranja civilne kancelarije je za dobrobit građana, zato osuđujem uopšte ideju o organizovanju protesta. Imamo potrebu da građanima omogućimo da što bliže dobijaju potrebnu dokumentaciju i informacije, a da zato ne idu u Prištinu“, rekao je Ferati. On je dodao, da je otvaranje ove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici bilo ranije najavljeno, kao i to da nije zadovoljan odvijanjem procesa decentralizacije na severu Kosova. „Taj proces ide usporenim tokom, nisam zadovoljan zbog toga, moglo bi to malo brže da se odviija“, rekao je Ferati. Takođe je istakao da građani na Kosovu moraju da budu u kontaktu sa svima, kako bi krenuli ka boljem životu i zajedničkoj perspektivi.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017