Vesti

U Novom Brdu otvorena vodovodna mreža

Kancelarija Evropske Komisije je danas otvorila vodovodnu mrežu u opštini Novo Brdo koja bi trebala da obezbedi stalno snabdevanje pijaćom vodom oko 1000 stanovnika ove opštine.

Iz EK se nadaju da će ova vodovodna mreža obezbediti bolje uslove za život na širem području opštine Novo Brdo kao i da će omogućiti povratak raseljenih lica iz svih etničkih zajednica. Kako se navodi u saopštenju EK dostavljenom KIM radiju, meštani sela Čuljkovce i Tulare će završetkom ovog projekta po prvi put dobiti pouzdanu vodovodnu mrežu, kao i svu neophodnu opremu za pravilno funkcionisanje iste. Pored toga, izvor i izgrađeni rezervoar nude mogućnost proširenja vodovodne mreže kako bi se pokrila druga naselja u okolini, kao što su selo Bostane i ceo grad Novo Brdo. „Projekat izgradnje vodovodne mreže u opštini Novo Brdo je deo šireg programa za razvoj socijalne i ekonomske infrastrukture koji se finansira sredstvima Evropske unije. Ovim programom će se posebno obratiti pažnja na udaljene i nedovoljno razvijene opštine, “ navedeno je u saopštenju. Evropska unija je od 2003. godine uložila 26 miliona evra u opštinsku infrastrukturu širom Kosova i Metohije, a sama izgradnja vodovodne mreže u Novom Brdu je koštala skoro 400.000 evra.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017