Vesti

Najmanje 11 povređenih u incidentu u Kosovskoj Mitrovici

Najmanje 11 osoba je povređeno, od kojih jedna teže, u eksploziji koja se dogodila oko 10 sati u naselju Bošnjačka mahala, na raskrsnici uluce Oslobođenja i Luja Braja. Teško povređenoj osobi hitno potrebna krv grupe O- (nulta negativ), saopšteno iz Mitrovačke bolnice.

Povređene osobe zatražile su hitnu medicinsku pomoć i nalaze se u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Za sada nije poznato ko su počinioci ovog incidenta, kazao je Kontakt Plus radiju zamenik regionalnog direktora KPS-a, Ergin Medić. Incident se dogodio povodom protesta Srba zbog namere kosovske vlade da u naselju Bošnjačka mahala otvori kancelariju za izdavnje ličnih dokumenata. Najava otvaranja ove kancelarije uznemirila je lokalne Srbe, a prostorije kosovske vlade obezbeđuje Euleks policija.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017