Vesti

U Kosovskoj Mitrovici protest Srba zbog kancelarije kosovske vlade

Oko hiljadu Srba protestvovalo je jutros u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog namere kosovske vlade da u ovom naselju otvori kancelariju za izdavnje ličnih dokumenata.

Predstavnici okupljenih Srba zahtevaju odustajanje od namere da se otvori pomenuta kancelarija. Okupljeni Srbi imali su nameru da protest održe ispred ove kancelarije, ali ih je policija sprečila u tome. Prema rečima regionalnog portparola Besima Hotija protest su nadgledale patrolne jedinice KPS-a i EULEKS-a. „Pošto im nije bilo dozvoljeno da protest održe ispred kancelarije za izdavanje ličnih dokumenata, grupa je nastavila mirnu protestnu šetnju do Tehničke škole, nakon čega su se razišli“, kazao je Hoti. Kako KIM radio saznaje na mostu, koji deli severni od južnog dela grada, stacionirane su snage KFOR-a i Kosovske policijske službe, a prostorije kosovske vlade obezbeđuje Euleks policija.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017