Vesti

Počela izgradnja kuća za povratnike u Dragoljevcu

Pre dva dana je počela izgradnja kuća za Srbe povratnike u Dragoljevcu u Opštini Istok, saznaje KIM radio.

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Saša Rašić, rekao je KIM radiju da je 29. juna počela izgradnja trinaest kuća za povratnike, koji su se ovog proleća spontano vratili u Dragoljevac. „Trinaest povratničkih porodica će dobiti krov nad glavom. Izgradnja kuća je počela prekjuče, a rok za izgradnju je šezdeset dana. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, uradićemo sve da ispoštujemo dinamički plan i da se povratnici do kraja leta usele u kuće“, rekao je Rašić. Izgradnja kuća za povratnike u Žaču još uvek nije počela, međutim, kako je Saša Rašić kazao, sa radovima će početi uskoro. „Kada su u pitanju kuće za povratnike u Žaču, u ponedeljak se završava procedura i trebalo bi da potpišemo ugovore sa kompanijom koja će izvoditi radove. Nadamo se da ćemo već u utorak imati mašine na terenu“, rekao je Rašić.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017