Vesti

Novi vodovod za stanovnike Novog Brda

Predstavnici Kancelarije Evropske Komisije će sutra otvoriti novu vodovodnu mrežu koja će obezbediti stalno snabdevanje pijaćom vodom oko 1000 stanovnika opštine Novo Brdo.

Ispred Kancelarije Evropske komisije, vodovodnu mrežu će u pogon pustiti Renaud Heunoumont. Takođe se očekuje prisustvo predstavnika opštine Novo Brdo kao i velikog broja meštana, navodi se u saopštenju EK dostavljenom KIM radiju. Inače, stanovnici sela Čuljkovce i Tulare će po prvi put dobiti pouzdan sistem vodosnabdevanja kao i svu potrebnu opremu za održavanje i funkcionisanje sistema. U ovaj sistem vodosnabdevanja Evropska unija je uložila skoro 400 hiljada evra.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017