Vesti

Parteš-Vesna Jovanović: Manje birača u drugom krugu

Vesna Jovanović nosilac liste Građanske inicijative opstanak ne očekuje veliku izlaznost birača u drugom krugu lokalnih izbora u Partešu.

„Prirodno je da drugi krug nikada ne bude sa tolikim brojem, ali izlaznost birača zavisi od dvojice kandidata koji su ušli u drugi krug, od toga koliko će ih oni motivisati“, kazala je Jovanović. Građanska inicijativa za opstanak osvojila je teće mesto u prvom krugu izbora. Nosilac te liste Vesna Jovanović kazala je za Radio KIM da je zadovoljna plasmanom i velikom izlaznošću građana.  „S obzirom da ova dva kandidata imaju podršku, jedan kosovske vlade, a drugi srpskih institucija, mi smo između te dve opcije bili umerenija opcija i zadovoljni smo“. Vesna Jovanović smatra da velika izlaznost birača u prvom krugu ne znači da Srbi prihvataju ono što nude kosovske vlasti, već kako je rekla, između dva zla biraju manje. „Posle deset godina, građani su  morali nešto da preduzmu jer su dugo čekali da drugi urade nešto za njih. Ovo je dokaz isfrustiranosti ovih ljudi, koji se osećaju zapostavljenim i rešili su da uzmu stvar u svoje ruke i zato je bila velika izlaznost“. Drugi krug lokalnih izbora za novu opštinu Parteš zakazan je za nedelju 18. jul. Građani će birati između Nenada Cvetkovića nosioca liste Građanska inicijativa zavičaj i Todora Mirkovića iz Jedinstvene srpske liste.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017