Vesti

Parteš: Drugi krug izbora 18. jula

Drugi krug lokalnih izbora za novu opštinu Parteš održaće se 18. jula, saznaje Radio KIM.

U drugom krugu izbora birači će glasati za dvojicu kandidata, Nenada Cvetkovića iz Građanske inicijative zavičaj i Todora Mirkovića iz Jedinstvene srpske liste. Jedan od kandidata za gradonačelnika Parteša Nenad Cvetković za Radio KIM kaže da očekuje da ponovo dobije najveću podršku građana. „Naravno i u drgom krugu očekujemo pobedu. Mi pojačavamo program i kod nas postoji timski rad“. Za Građansku inicijativu zavičaj 20. juna je glasalo 47, 4% birača. „Zahvaljujemo sve svim glasačima koji su za nas glasali u prvom krugu. Ujedno se zahvaljujem i Ministarstvu za Kosovo i Metohiju što nas je podržalo i izašlo sa stavom da ljudi treba da glasaju, a to pokazuje izlaznost od 95%. Takođe se zahvaljujem i policiji, prosveti i zdravstvu“. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Zvonimir Stević kaže da je stav tog ministarstva jasan i definisan politikom Vlade republike Srbije a to je da ne priznaje lokalne izbore koje organizuje kosovska Vlada. „ A to znači da je pre dve godine Skupština Republike Srbije raspisala izbore za 25 opština na Kosovu i Metohiji i za nas su zvanični ti predstavnici i jedino njih priznajemo. Ovo su izbori koji se vrše prema planu Martija Ahtisarija koji je skoro zaboravljen i koga država i ovo Ministarstvo nisu prihvatili a nije prihvaćen, niti je dobio zeleno svetlo u Savetu Bezbednosti“.    Stević smatra da velika izlaznost Srba u prvom krugu izbora ne treba da raduje kosovske vlasti jer to, kako kaže, nije volja naroda. „Radi se o permannetnoj presiji i konfuziji, o raznim obećanjima i raznim mešetarenjima, obećavanju kula i gradova i prosto se narod našao u čudu. Mislim da to albansku stranu ne treba da raduje jer je srpski narod jasno opredeljen i vezan za svoju maticu državu Srbiju“, kaže Stević.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017