Vesti

Direktor oružanih snaga Švedske posetio komandu KFOR-a

Generalni direktor oružanih snaga Švedske Ulf Bengtson posetio je komandu KFOR-a u Prištini, gde je sa generalom potpukovnikom Markusom Bentlerom, komandantom KFOR-a razgovarao o bezbednosnoj situaciji.

Komandant KFOR-a Markus Bentler je Ulfa Bengtsona upoznao sa pozitivnim dešavanjima u vezi sa bezbednosnom situacijom na Kosovu, kao i sa nedavnim događajima vezanim za uslove za prenos ovlašćenja na institucije na Kosovu. Tokom sastanka, komandant KFOR-a je izjavio da ukupna situacija zahteva politički proces i da se ne može rešavati vojnim sredstvima. ’Misija KFOR-a se neće menjati. KFOR će ostati garant postojećeg bezbednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja bez obzira na predstojeću adaptaciju snaga’, kazao je Bentler. Iz KFOR-a je saopšteno da će Ulf Bengtson danas učestvovati u patrolnim aktivnostima koje će izvesti pripadnici švedskih jedinica zajedno sa članovima Timova za vezu i nadgledanje iz sastava Multinacionalne borbene grupe – Centar, gde je stacionirana većina od približno 250 pripadnika švedskog kontingenta.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017