Vesti

F. Vizner: Optužbe Dika Martija “lude”

Vizner kaže da je skeptičan prema izveštaju izvestioca SE Dika Martija i smatra da sve što je u izveštaju navedeno treba dokazati.

Predstavnik SAD u trojci koja je posredovala na pregovorima Prištine i Beograda pred samoproglašenje nezavisnosti Kosova, Frenk Vizner, smatra da su optužbe Dika Martija upućene  Hašimu Tačiju “lude’, prenela je agencija Kosovapres. ’Ako ima činjenica i dokaza, oni se trebaju dostaviti vlastima na Kosovu. Kosovo je zemlja reda i zakona, ima pravni sistem, ima javno tužilaštvo i siguran sam da će, ako je takav zločin izvršen, vlasti na Kosovu to istražiti u celosti’, rekao je Vizner za RTV 21. On je dodao i kako smatra da izveštaj Dika Martija nikako ne može oslabiti poziciju Prištine u predstojećim pregovorima sa Beogradom.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018