Vesti

USAID pomaže turizam Kosova

Neke od kosovskih najboljih turističkih destinacija obuhvaćene su u specijalnom dodatku putnog časopisa “Nacionalna geografija”.

Ova inicijativa pokrenuta je od strane USAID-a u Vašingtonu. U saopštenju dostavljenom KIM radiju se navodi da su znamenitosti Kosova odabrane na osnovu preporuka datih od strane Ministarstva trgovine i industrije u partnerstvu sa USAID-ovim Programom za privatna preduzeća na Kosovu (KPEP).  Pored Kosova, dodatak Nacionalne geografije pod nazivom “Zapadni Balkan – zemlja otkrića’, ističe najbolje turističke destinacije i atrakcije i Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Direktor USAID-a na Kosovu Patriša Rejder je kazala da USAID pomaže Kosovu da postane poznata turistička destinacija. “USAID pomaže najnovijoj zemlji u Evropi da postane poznata turistička destinacija. Svojim pejzažem  svetske klase, planinama koje su takmac Alpima, porodičnim hotelima sa noćenjem i doručkom koji nude tradicionalnu kuhinju, Kosovo predstavlja novu i fascinantnu destinaciju. Inicijativa kanala “Nacionalna geografija’ učiniće da Kosovo postane putna destinacija na zapadnom Balkanu’, kazala je Rejder. Dodala je da su regionalni turistički paketi osmišljeni kako bi privukli putnike i preduzeća i kako bi doveli turiste do nekih od najlepših predela na Kosovu. “Sigurna sam da će posetioci uživati u vremenu provedenom na Kosovu i da će reći svojim prijateljima da ga posete. Takođe sam uverena da turizam može da podstakne i da potpomogne razvoj privrede na Kosovu’ rekla je Rejder. Program za privatna preduzeća na Kosovu predstavlja četvorogodišnju aktivnost osmišljenu za podsticanje kosovske privrede uvećavanjem konkurentnosti privatnih preduzeća, i isti je podržan od strane američkog naroda preko Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID).

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017