Vesti

Miletić i Bentler o saradnji Vojske Srbije i KFOR-a

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić razgovarao je u Prištini sa komandantom KFOR-a general-potpukovnikom Markusom Bentlerom o jačanju saradnje Vojske Srbije i međunarodnih snaga.

Cilj susreta bio je jačanje saradnje i nivoa bezbednosti duž administrativne linije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije dodajući da je ’reč o sastanku visokog nivoa Zajedničke komisije za primenu Vojnotehničkog sporazuma’. Na dnevnom redu bila su i pitanja u vezi opšteg stanja bezbednosti na Kosovu i Metohiji, kao što su napadi na predajnike mobilne telefonije i obaveze KFOR-a po pitanju verskih objekata i objekata kulture. Razgovaralo se o pitanjima od zajedničkog interesa kao što su borba protiv krijumčarenja, bezbednost na prelazima i problem ilegalnih prelazaka administrativne linije. Ovakvi sastanci visokog nivoa jačaju odnose i saradnju između Vojske Srbije i KFOR-a u korist svih ljudi koji žive u regionu, dodaje se u saopštenju.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017