Vesti

Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

U ulici Vojvode Bojovića u Kosovskoj Mitrovici sinoć je odjeknula eksplozija, a potom su se začuli i rafali iz automatskog oružja. U ovom incidentu povređenih nije bilo.

Zamenik regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić, kazao je Kontakt Plus radiju da su sinoć oko 23 časa privedene tri osobe različitih nacionalnosti, zbog teškog narušavanja bezbednosti i javnog reda i mira. “Do incidenta je došlo kada je u porodičnoj kući V. N. bačena eksplozivna naprava nakon čega je on iz automatske puške ispalio nekoliko hitaca u vazduh’, rekao je Medić. U incidentu su učestvovala i dva Albanca, međutim Medić naglašava da incident nije etnički motivisan. “Policija za sada isključuje etničku pozadinu incidenta. Sva tri lica su i ranije poznata policiji. U pozadini ovog incidenta su neraščišćeni imovinski odnosi između tri osumnjičena lica’, kazao je Medić. Medić dodaje da su sva trojica nakon incidenta uhapšena i da im je određeno policijsko zadržavanje.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017