Vesti

„Dža ili bu“ u nedelju u Gračanici

U organizaciji Centra za mir i toleranciju beogradska grupa „Dža ili bu“, 06. juna će u klubu „S“ u Gračanici održati koncert.

Koncert će početi u 22 h, a ulaz će biti slobodan za sve posetioce. U saopštenju dostavljenom KIM radiju se navodi da će deo prihoda biti namenjen za nabavku igračaka za decu interno-raseljenih lica. Inicijativa je podržana od strane Međunarodne civilne kancelarije. U saopštenju se precizira da je ovo šesta rock’n’roll svirka koju je u Gračanici organizovao Centar za mir i toleranciju. Dodaje se da će nastaviti sa organizacijom koncerata i u narednom periodu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017