Vesti

Ranđel Nojkić: Uklanjanje predajnika pritisak na Srbe

Najavu o uklanjanju predajnika mobilnih operatera iz centralne Srbije koji funkcionišu na Kosovu, Ranđel Nojkić vidi kao dodatni pritisak kosovskih institucija na srpsku zajednicu.

Direktor Pošte u Gračanici Ranđel Nokić kaže za KIM radio da je najava o novom demoliranju predajnika pokušaj kosovskih vlasti da destabilizuje srpsku zajednica u Pokrajini. Nojkić je optužio srpske predstavnike u Vladi Kosova da ne preduzimaju ništa kako bi Srbima omogućili normalnu komunikaciju sa centralnom Srbijom. “Vrlo važna činjenica je da predstavnici spske zajednice u kosovskim institucijama ne preduzimaju ništa kako bi sprečili uklanjanje predajnika. Kosovske vlasti upravo preko Srba u institucijama pokušavaju da legalizuju svoje namere i da primoraju Srbe da se odreknu operatera iz Srbije’, kazao je Nojkić. Direktor Regulatorne Agencije Kosova Ekrem Hodža najavio je nedavno u intervjuu KIM radija da će početi novo uklanjanje predajnika ukoliko operateri iz Srbije ne predaju zahtev za licencu za rad na Kosovu. Takođe je istakao da bi morali da nadoknade štetu koja je načinjena kosovskom budžetu proteklih deset godina koliko ovi operateri funkcionišu na Kosovu i Metohiji.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017