Vesti

Pacoli i Hiseni lobirali u Nici

Na marginama dvodnevnog samita ’Francuska - Afrika’ održanog u Nici 31. maja i 1. juna, Bedžet Pacoli i Skender Hiseni imali su niz sastanaka sa liderima afričkih država od kojih je zatraženo priznavanje nezavisnog Kosova.

U saopštenju Pacolijeve ’Alijanse za novo Kosovo’ dostavljenom medijima navodi se da je gospodin Pacoli ’dobio mnoga obećanja od afričkih prijatelja’. ’Posebno intenzivne razgovore vodio je sa zvaničnicima iz Gane, Zambije i Tanzanije’ zaključuje se u saopštenju. Bedžet Pacoli, kontroverzni kosovski biznismen, nedavno je lobirao za priznanje Kosova od strane Iraka, a prema navodima iz njegove partije od početka aprila, lično je zaslužan što je Svazilend priznao Kosovo. U Nici je bio i Skender Hiseni, ministar inostranih poslova Kosova, koji je isti zahtev uputio predstavnicima Eritreje, Egipta, Ekvatorijalne Gvineje, Gvineje Bisao, Obale Slonovače i Mozambika. Nezavisno Kosovo je u periodu od 18. februara 2008. do 19. maja 2010. priznalo 69 država.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017