Vesti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije u Prištini

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić sastaće se danas u Prištini sa komandantom KFOR-a, generalom Markusom Bentlerom, potvrđeno je KIM radiju iz KFOR-a.

Portparol KFOR-a Majkl Kertin, međutim, nije želeo da otkrije vreme i mesto sastanka Miletića i Bentlera, niti da kaže o čemu će dvojica generala razgovarati. Ministarstvo odbrane Republike Srbije ranije je saopštilo da će se dvojica generala sastati u glavnoj komandi KFOR-a u Prištni. Tokom sastanka, kako se precizira u saopštenju, dvojica generala razgovaraće o saradnji Vojske Srbije i KFOR-a, kao i o bezbednosnoj situaciji duž administrativne linije i na Kosovu i Metohiji. Kosovska vlada ističe da KFOR nije dao nikakva dalja obrazloženja u vezi ovog sastanka i da procedure oko dozvole za ulazak na Kosovo nisu poštovane.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017