Vesti

Zaplenjen alkohol poreklom iz Srbije

Kosovska carina je u saradnji sa KPS-om zaplenila veću količinu alkohola u Prištini.

Nakon dojave da se u jednoj privatnoj kući u Prištini nalazi krijumčarena roba koja potiče iz centralne Srbije, službenici carine i kosovske policije su izvršili pretragu i zaplenili robu. “Otkriveno je oko 3. 500 flaša sa alkoholnim pićima, a vrednost robe je oko 10.000 evra. Zaplenjena roba će biti tretirana u skladu sa zakonom, a protiv odgovornog lica će biti pokrenuta krivična prijava’, navodi se u saopštenju. U kosovskoj carini navode da je većina proizvoda nepoznatog porekla i bez ikakvih oznaka. Carina apeluje na građane Kosova da ukoliko naiđu na proizvode bez oznake i markice to prijave nadležnim organima.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017